Aminokiseline

Aminokiseline su sastavni deo proteina. Postoje esencijalne i neesencijalne aminokiseline. Neesencijalne amikosiline su one koje telo može samo da sintetiše, dok esencijalne aminokiseline moraju biti unesene kroz hranu.

Antioksidansi

Antioksidansi su molekuli koji sprečavaju oksidaciju drugih molekula. Antioksidansi  preventivno zaustavljaju oksidaciju nekih molekula, sprečavaju štetu koju oksidacija može izazvati. Antioksidansi stopiraju lančanu reakciju.

Hormoni

Svi telesni hormoni, takodje za svaki objašnjena njihivu funkciju. Pretražite koji su hormoni za šta zaslužni i koji se hormoni po potrebi aktiviraju. Svakako svi hormoni rade u sinergiji jedan sa drugim.

Minerali

Minerali su neophodni za organizam. Da bi telo imalo sve izbalansirane motorne rekacije, minerali preuzimaju ogromnu ulogu u transmiterskim funkcijama. Minerali se prirodno unose putem hrane, takodje se spiraju iz tela.

Vitamini

Vitamini su organska jedinjenja neophodna telu. Postoji 13 vitamina i svaki igra odredjenu ulogu u razvoju tela. Vitamini pomažu brojne reakcije u telu kako bi nervni sitem i ostale fukcije bile u savršenoj sinergiji.